Οι Δράσεις Μας

Η ΕΠΑ.Σ. Αιγάλεω, στα πλαίσια της εξωστρεφούς της πολιτικής, αλλά και της κοινωνικής προσφοράς διοργανώνει πλήθος δράσεων, στις οποίες συμμετέχουν τόσο οι εκπαιδευτικοί και οι σπουδαστές της, όσο και φορείς ή πολίτες της τοπικής κοινωνίας. Συμμετέχει επίσης σε δράσεις που οργανώνουν δημόσιοι αλλά και ιδιωτικοί φορείς, όπως Υπουργεία, Οργανισμοί και Εταιρείες, ενώ παράλληλα οργανώνει πλήθος εκπαιδευτικών επισκέψεων με στόχο τη συνέχιση της διδασκαλίας σε επιτόπιο επίπεδο.

 

31/01/2020 - Διάλεξη Dark / Deep Web

Την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020, οι σπουδαστές μας παρακολούθησαν διάλεξη-σεμινάριο με θέμα "Πλοήγηση στο Βαθύ και Σκοτεινό Διαδίκτυο (Dark / Deep Web) - Κίνδυνοι και Προφυλάξεις". Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε στον 7ο όροφο του Aegean College, με ομιλητή τον κο Κωνσταντίνο Παπαδάκη (Ηλεκτρονικό Μηχανικό, CCNA R/S, CCNA Sec), Γενικό Τομεάρχη Πληροφορικής του Ομίλου Όμηρος.

29/01/2020 - Σεμινάριο στο Πρότυπο ΕΛΟΤ HD 384
Την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020, οι σπουδαστές της Α' Τάξης Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εργασιών, επιμορφώθηκαν από την εταιρεία ΕΛΕΜΚΟ, εκπρόσωπος της οποίας πραγματοποίησε στο χώρο του σχολείου μας σεμινάριο με θέμα, " Γειώσεις, αντικεραυνικά, υπερτάσεις, απαιτήσεις του νέου προτύπου ΕΛΟΤ HD 384"
24/01/2020 - Βουλή των Εφήβων

Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Βουλή των Εφήβων - Βήματα Δημοκρατίας : Κάνοντας Πράξη τη Συμμετοχή" που διοργανώνει το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.

 

Η Σχολή μας έχει την τιμή να συμμετέχει στο πρόγραμμα για τρίτη συνεχόμενη Ακαδημαϊκή Χρονιά με ομάδα 11 σπουδαστών, ετοιμάζοντας νέες δράσεις αυτή τη φορά προσανατολισμένες στο περιβάλλον και τις σύγχρονες τεχνολογίες.

 

10/01/2020 - Επίσκεψη Διοικητή
Στις 10 Ιανουαρίου 2020, τη Σχολή μας επισκεύτηκε ο Διοικητής του ΟΑΕΔ κος Σπύρος Πρωτοψάλτης. Συνομίλησε με το εκπαιδευτικό και διοικητικό Προσωπικό όπως και με τους μαθητές και μαθήτριες.

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Διοικητή που μας τίμησε με την παρουσία του, δείχνοντας εμπράκτως το ενδιαφέρον του για τα προβλήματα της εκπαίδευσης και την επίλυσή τους καθώς και για τη στήριξη του θεσμού της Μαθητείας.
13/12/2019 - Ποδοσφαιρικός Αγώνας

Λίγες ημέρες πριν τις διακοπές των Χριστουγένων. Τεχνίτες Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων.

 

Απόδειξη ότι δεν αλλάζουν μόνο καλώδια...

 

12/12/2019 - GraEducation Program

Oλοκληρωθηκε με επιτυχία το πενθήμερο σεμινάριο με θέμα "Νέα προσόντα στην κουλτούρα της Επαγγελματικής Εκπαιδευσης: Greening, Ψηφιοποίηση, Ενδυνάμωση για την Απασχολησιμοτητα και την Επιχειρηματικότητα", στο πλαίσιο του προγράμματος συνεργασίας GREADUCATION, το οποίο συνδιοργανώθηκε από τον ΟΑΕΔ, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, το ΗΒΖ Munster, το Ερευνητικό Ινστιτούτο FIAP e. V. και το ΕΜΠ, ενώ υλοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Επας Αιγάλεω και στο εργαστήριο Ατμοκινητήρων και Λεβήτων της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ.

 

Στο σεμινάριο εισηγητές ήταν: η κ. Silke Steinberg, η κ. Σταματία Αηδονιδου και ο Δρ. Rudiger Klatt, από το Ερευνητικό Ινστιτούτο FIAP e. V., οι κύριοι Roland Laabs και Bernd Lachnitt από το ΗΒΖ Munster, ο κ. Jorg Sutter από τη Γερμανική Εταιρεία Ηλιακής Ενέργειας (DGS) και ο καθηγητής κ. Σωτήρης Καρελλας από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Παρόντες Μηχανολόγοι εκπαιδευτικοί μας από όλη την Ελλάδα, στους οποίους προσφέρθηκαν σπουδαίες γνώσεις που προσδίδουν νέα προσόντα σχετικά με τις νέες τεχνολογίες στον κλάδο των "πράσινων Επαγγελμάτων", χρήσιμα για την βέλτιστοποίηση της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

 

26/11/2019 - Συμμετοχή στο συνέδριο Infocom

Την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019, ομάδα Σπουδαστών της ΕΠΑ.Σ. Αιγάλεω, συνοδεία εκπαιδευτικών, συμμετείχε στις εργασίες του 21ου Συνεδρίου INFOCOM World, Economy 4.0 - Connected Future στο Divani Caravel Hotel.

 

Οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες από Έλληνες και Ξένους επαγγελματίες της Πληροφορικής και των Οικονομικών και να συμμετέχουν σε workshops με κύρια θεματολογία την επιρροή της ψηφιακής ανάπτυξης σε όλους τους κλάδους της οικονομίας.

23 και 24/11/2019 - eCommerce Expo

Το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019, ομάδα σπουδαστών της Σχολής μας συμμετείχε στην Έκθεση e-Commerce & Digital Marketing Expo. Οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με εκπροσώπους μεγάλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο τουηλεκτρονικού εμνπορίου, ενώ παράλληλα παρακολούθησαν ομιλίες από διακεριμένους ομιλητές και συμμετείχαν σε workshops με θέμα τις εξελίξεις της τεχνολογίας και του ψηφιακού μάρκετινγκ.

 

22/11/2019 - Εθελοντική Αιμοδοσία

Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη συμμετοχή και προσέλευση σπουδαστών και εκπαιδευτικών, εθελοντική αιμοδοσία στην ΕΠΑ.Σ. Αιγάλεω, σε συνεργασία με το Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας.

18/11/2019 - 100% Hotel Show

Τη Δευτέρα 18/11/19 οι σπουδαστές της ειδικότητας Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων συνοδεία εκπαιδευτικών, επισκέφθηκαν το εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας όπου παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία η καινοτόμα δομή του 100% Hotel Show που είχε σκοπό την πλήρη ενημέρωση ξενοδόχων και επαγγελματιών τουρισμού.

 

Οι σπουαδστές μας είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή με τους εκπροσώπους των 26 μεγαλύτερων Ξενοδοχειακών αλυσίδων από Ελλάδα και Κύπρο, με απώτερο στοχο την επαγγελματική συνεργασία, συμμετέχοντας στην ξενοδοχειακή Ημέρα καριέρας.

Συγχαρητήρια για την άψογη διοργάνωση του 100% Hotel Show κι ευχόμαστε πάντα επιτυχίες στη βαριά βιομηχανία της χώρας μας που λέγεται Τουρισμός.

2/11/2019 - Συνέδριο Startup Now Forum 2019

Την Τετάρτη 23 και την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019, ομάδα σπουδαστών της ΕΠΑ.Σ. Αιγάλεω, παρακολούθησε τις εργασίες του συνεδρίου "StartupNow Forum 2019" στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι.

 

Οι σπουδαστές παρακολούθησαν ομιλίες και συμμετείχαν σε workshops με θέμα τη νεοφυή επιχειρηματικότητα αποκομίζοντας ταυτόχρονα σπουδαίες εμπειρίες χρήσιμες για το επαγγελματικό τους μέλλον.

20/07/2019 - Εντοπισμός Βλαβών

Οι μαθητές της ειδικότητας Τεχνίτες Ηλεκτρολογικών Εργασιών αν και καλοκαίρι, αν και Σάββατο αποδεικνύουν έμπρακτα ότι στηρίζουν το σχολείο τους.Πραγματοποιησαν διάγνωση έλλειψης τάσεως στο πεδίο χαμηλής των εγκαταστάσεων της ΕΠΑΣ Αιγάλεω. Αντιλήφθηκαν ότι η βλάβη προέρχεται από το πεδίο της μέσης τάσης και ενημέρωσαν ότι πρέπει να ειδοποιηθεί η εταιρεία που συντηρεί τον Υποσταθμό για να επιληφθεί της βλάβης.

21/06/2019 - Τεχνικές Αναζήτησης Εργασίας #2

Υλοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019, σε ολιγομελη τμήματα ο Β' κύκλος του σεμιναρίου "Τεχνικές Αναζήτησης Εργασίας". Παρουσιάστηκε στους συμμετέχοντες η ενότητα με θέμα "Σύνταξη βιογραφικού Σημειώματος" και έγινε πρακτική εφαρμογή.

20/06/2019 - Συμμετοχή στο Spoudase Festival 2019

Η ΕΠΑΣ ΑΙΓΆΛΕΩ συμμετείχε στο SPOUDASE Festival στην Τεχνοπολη στο Γκάζι, με εκθέματα από ολες τις ειδικότητες της σχολής. Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που βοήθησαν ώστε να πράγματοποιηθει με επιτυχια η συγκεκριμένη διοργάνωση.

11/06/2019 - Πρόγραμμα GraEducation

Ο μαθητής της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ ΑΙΓΑΛΕΩ Βασίλης Αβραμόπουλος της ειδικότητας Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εργασιών έλαβε μέρος στις εργασίες του προγράμματος GREADUCATION στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Συμμετείχε στο ΠΑΝΕΛ των ομιλητών και μίλησε για τη φοίτησή του ως μαθητής στο σχολείο, τις εμπειρίες και τις γνώσεις του στο χώρο που κάνει την πρακτική άσκησή του και το ενδιαφέρον του για διαρκή ενημέρωση στις καινούργιες τεχνολογίες της ειδικότητάς του. Τον ευχαριστούμε θερμά. Άξιος εκπρόσωπος των ΕΠΑΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ γενικά και της ΕΠΑΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ειδικότερα.

11/06/2019 - Girls Day στην Αθήνα 2019

Ο ΟΑΕΔ και το πρόγραμμα συνεργασίας GREADUCATION διοργάνωσαν στο Κέντρο Πολιτισμού, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος εκδήλωση, με θέμα : Ανακαλύψτε τα πράσινα επαγγέλματα από κοντά.

 

Στα πλαίσια της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε συζήτηση από διακεκριμένους ομιλητές, εκπαιδευτικούς της επαγγελματικής εκπαίδευσης καθώς και εκπροσώπους των σπουδαστών.

 

Ακολούθησαν βιωματικά εργαστήρια, όπου πειραματίστηκαν μαθητές και μαθήτριες.

03/06/2019 - Έδρα στη Βουλή των Εφήβων

Η ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας Αιγάλεω, συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Βουλή των Εφήβων - Βήματα Δημοκρατίας : Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή", για το Σχολικό έτος 2018 - 2019, με ομάδα 18 μαθητών-τριών.

 

Κατά τις τακτικές συνεδρίες της ομάδας στη διάρκεια του Σχολικού έτους, συζητήθηκαν και αναπτύχθηκαν καίρια ζητήματα τα οποία βρίσκονται στον πυρήνα όλων των Δημοκρατικά οργανωμένων κοινωνιών, όπως η εξοικείωση των νέων με τις δημοκρατικές πρακτικές, η συλλογική δράση, ο διάλογος, ο σεβασμός της διαφορετικότητας και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

 

Κατόπιν ψηφοφορίας μεταξύ των μελών της ομάδας εξελέγησαν οι εκπρόσωποι της Σχολής μας στη Βουλή των Εφήβων. Τακτικό μέλος εξελέγη η Ευθυμία Καραμήτρου από το τμήμα της Α' Τάξης Υπαλλήλων Οικονομικών Καθηκόντων και αναπληρωματικό μέλος ο Μάλκολμ Αμπουλιμέν από το τμήμα της Α' τάξης Τεχνιτών Υποστήριξης Συστημάτων Υπολογιστών.

 

Τα ονόματα των παραπάνω μαθητών έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων http://www.efivoi.gr/index.php?CMD=iliko_stirixis_kd

11/06/2019 - Girls Day στην Αθήνα 2019

Ο ΟΑΕΔ και το πρόγραμμα συνεργασίας GREADUCATION διοργάνωσαν στο Κέντρο Πολιτισμού, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος εκδήλωση, με θέμα : Ανακαλύψτε τα πράσινα επαγγέλματα από κοντά.

 

Στα πλαίσια της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε συζήτηση από διακεκριμένους ομιλητές, εκπαιδευτικούς της επαγγελματικής εκπαίδευσης καθώς και εκπροσώπους των σπουδαστών.

 

Ακολούθησαν βιωματικά εργαστήρια, όπου πειραματίστηκαν μαθητές και μαθήτριες.

24/05/2019 - Επίσκεψη στο Μουσείο Φωταερίου

Επίσκεψη των τμημάτων Α' & Β' Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου.

 

Το βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου αποτελεί το πρώτο βιομηχανικό μουσείο της πρωτεύουσας. Έρχεται να συμπληρώσει το μουσειακό χάρτη της Αθήνας αναδεικνύοντας ένα από τα λίγα σωζόμενα μνημεία βιομηχανικής κληρονομιάς της πόλης.

 

Η επίσκεψη στο μουσείο περιλάμβανε μουσειακό περίπατο, στο χώρο του εργοστασίου.

 

Μας δόθηκε η δυνατότητα μέσα από αυτή τη περιήγηση να " ταξιδέψουμε" σε ένα σημαντικό κομμάτι της νεότερης ιστορίας της πόλης μας και να ανακαλύψουμε τη σημασία του εργοστασίου του Φωταερίου της Αθήνας.

21/05/2019 - Τεχνικές Αναζήτησης Εργασίας #1

Εχθές 21/5/2019, πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, εκδήλωση - εκπαίδευση με θέμα "Τεχνικές Αναζήτησης Εργασίας". Παρόντες ήταν εκπρόσωποι της διοίκησης του Ο.Α.Ε.Δ., διευθυντές Σχολείων, Τελειόφοιτοι μαθητές μας, Σπουδαστές, Καθηγητές, Άνεργοι συμπολίτες μας και λοιποι ενδιαφερόμενοι από την τοπική κοινωνία.

 

Ομιλητές ήταν ο κος Αναστάσιος Δαμίλος, Γενικός Διευθυντής της Rely On Ltd, ο κος Ευάγγελος Καντερές, εργασιακός σύμβουλος από το ΚΠΑ2 Αιγάλεω καθώς και ο Διευθυντής της Σχολής μας. Μεταδόθηκαν πλήθος χρήσιμων πληροφοριών.

16/03/2019 - Επίσκεψη στο Βοτανικό Κήπο

Α! Τεχνίτες Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων

" Διαφοροποιημένη διδασκαλία" , μια ανάσα από το το κέντρο της Αθήνας στο Βοτανικό Κήπο Ι & ΑΝ Διομήδους στο Χαϊδάρι, στο μεγαλύτερο Κήπο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Καλύπτει έκταση 1860 στρεμμάτων , φιλοξενεί πάνω από 4000 ειδη φυτών από όλο το κόσμο και πραγματοποιούνται περιβαλλοντικά προγράμματα από ειδικευμένο προσωπικό.

05/03/2019 - Διαγωνισμός Ε.Ι.Α.Χ.

Την Τρίτη 5/03/2019 οι μαθητές της Α' τάξης της ειδικότητας "Εγκαταστάτες Ψυκτικών και Κλιματιστικών Έργων" Βρύνιος Νικόλαος, Κουμανάκος Παναγιώτης, Κούρτης Άγγελος, έλαβαν μέρος, με την καθοδήγηση του καθηγητή τους κ. Κάκουλλου Νίκου, στο διαγωνισμό του Ελληνικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης Χαλκού (Ε.Ι.Α.Χ.) με θέμα "Διαγωνισμός για Τεχνικούς Εγκαταστάτες Δικτύου Χαλκοσωλήνων".

 

Συγχαίρουμε τους μαθητές και το δάσκαλο για την προσπάθειά τους και ευχόμαστε πάντα επιτυχίες!

25/02/2019 - Επίσκεψη στο Εργοστάσιο CRELI

Την Παρασκευή 25/2 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη από το τμήμα Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εργασιών στο εργοστάσιο κατασκευής ηλεκτρικών πινάκων CRELI. Μας υποδέχτηκε ο κος Νίκος ιδιοκτήτης του εργοστασίου και ενθουσίασε τους μαθητές με τη ξενάγηση που έκανε ο ίδιος. Όλοι οι μαθητές έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από την εκπαιδευτική επίσκεψη.

22/2/2019 - Επίσκεψη στην Ακρόπολη

Την Παρασκευή 22/2/2019 οι μαθητές όλων των ειδικοτήτων των Α' τάξεων επισκέφθηκαν με τους καθηγητές τους το Μουσείο της Ακρόπολης.

Περιηγηθηκαν στους χώρους και ξεναγηθηκαν περιεργαζομενοι τα λαμπρα εκθέματα του Μουσείου.

Πιστοί στην πολιτιστική προσέγγιση που πρέπει να έχουν τα σχολεία, θεωρούμε ότι η πραγματοποίηση αντίστοιχων επισκέψεων αποτελούν καθήκον και αναπόσπαστο τμήμα της εκπαιδευτική διαδικασίας.

18/02/2019 - 3η Διεθνής Έκθεση Verde Tec 2019

Οι μαθητές της Β΄ Τάξης του τμήματος Τεχνίτες Ηλεκτρολογικών εργασιών επισκέφτηκαν την 3η Διεθνή Έκθεση Verde Tec 2019.

 

Τα θέματα της εκθεσης ηταν : Εξοικονόμηση ενέργειας, τεχνολογίες αιχμής για την προστασία του περιβάλλοντος, Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, Ανακύκλωση προϊόντων και υλικών, «Πράσινη» Βιομηχανία, μηχανήματα, εργαλεία & εξοπλισμός, Αυτοκινούμενα οχήματα & μηχανήματα.

 

Το περίπτερο από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας τράβηξε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Όλοι οι μαθητές δοκίμασαν τη προσομοίωση ανατροπής οχήματος.

11/2/2019 - 4η Διεθνής Έκθεση Κλιματισμού

Τη Δευτέρα 11/02/2019, τα τμήματα Α' και Β' Τάξης της ειδικότητας Εγκαταστατών Ψυκτικών & Κλιματιστικών έργων, επισκέφτηκαν την 4η Διεθνή Έκθεση Θέρμανσης & Κλιματισμού, Συστημάτων Εξαερισμού, Ειδών Υγιεινής, Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας, Πισίνας και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, στο Εκθεσιακό Κέντρο M.E.C. Παιανίας.

06/02/2019 - Συγκέντρωση Γονέων και Κηδεμόνων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο σχολείο μας συγκέντρωση γονέων και κηδεμόνων. Διοργανώθηκε από τη Δ/νση και το Γραφείο Διασύνδεσης στο πλαίσιο της εξωστρέφειας της σχολής μας και στην προσπάθεια μας για επικοινωνία, συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων. Στόχος μας ή βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου, η εύρυθμη λειτουργία και η ένταξη των μαθητών στην αγορά εργασίας.

 

Είμαστε ευτυχείς για την αθρόα προσέλευση και τα χρήσιμα συμπεράσματα που αποκόμισαμε. Παραδόθηκε η βαθμολογία του Α' εξαμήνου.

24/1/2019 - BnB Guest Conference

Tην Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019, οι σπουδαστές των ειδικοτήτων Υπαλλήλων Οικονομικών Καθηκόντων, Υποστήριξης Συστημάτων Υπολογιστών και και Υπάλληλοι Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων της Σχολής μας, παρακολούθησαν τις εργασίες του 1ου Συνεδρίου BnB Guest Conference 2019 - "The Best for the Guest", για την οικονομία διαμοιρασμού και τη βραχυχρόνια μίσθωση, στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens. Εκεί είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαλέξεις διακεκριμένων ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, και να συμμετάσχουν σε workshops με αντικείμενο το ηλεκτρονικό εμπόριο και τις ψηφιακές τεχνολογίες στο χώρο των ταξιδιών και του τουρισμού.